menu

Gent Fatali

#Bio

Gent Fatali është këngëtar dhe autor këngësh i njohur. Genti kreu shkollën fillore në “Meto Bajraktar” në Prishtinë. Ka përfunduar shkollën e muzikës “Prenk Jakova” drejtimi Piano. Ka përfunduar kursin e aktrimit në teatrin Dodona dhe shkollën e mesme e ka përfunduar në shkollën “Sami Frashëri” po ashtu në Prishtinë. Tani vijon fakultetin në UP drejtimi Ekonomi. Genti si gjithë të tjerët, merret me muzikë prej moshës shumë të vogël. Në vitin 2003, Gent Fatali së bashku me ish-partnerin e tij në muzikë Cyclone apo Sajki krijuan grupin “SNF” (Sajk n’Fatal). Publikuan disa suksese por në vitin 2007 vendosën që t’i dedikohen karrierave të tyre si solistë. P

as shkëputjes nga grupi, Fatali kalon në labelin e njohur të suksesshëm “Authentic Enterainment”, në krye me 2po2, Capital T & Mixey, ku pastaj dhe ndryshoi emrin duke lënë mbrapa “Sajk Fatalin” dhe për të vazhduar me nofkën që tani e mban Gent Fatali. Këngët që i krijoi në këtë label janë dy bashkpunimet e suksesshme me Capital T: “Çka don Ajo” & “Don’t waste my time”, duke vazhduar pastaj me: “Master Control”, “Plisat in Pris”, “I ka krejt” dhe disa këngë të tjera. Por prapë jo gjithçka shkoi mirë, Genti në vitin 2015 largohet përfundimisht nga labeli duke lënë mbrapa hitet e krijuara nga ky label, arsyet e largimit ende nuk dihen. Nuk kalon shumë kohë dhe Genti nënshkruan kontratë me labelin e njohur “Max Production” nga Shqipëria por viti 2019-të e ka gjetur Gentin në vetëmenaxhim.