Jonida Maliqi ka sjellë së fundmi një bashkëpunim të ri me një artist ndërkombëtar, Obie Kellz. Projekti “Need You” bëri që ata të hynin për herë të parë në klasifikimin e “The Top List”.

Jonida Maliqi filloi karrierën e saj të këngës në Festivalin e Këngës kur ishte 13 vjeçe me këngën “Planeti i fëmijëve”, në një duet me Aleksandër Rrapin. Në vitin 1997 ajo kthehet në Festival me një tjetër duet, këtë herë me Kastriot Tushën, një këngë kushtuar Nënë Terezës. Karriera e saj solo filloi në vitin 1999, me këngën e saj “Do jetoj pa ty”, duke fituar vendin e dytë në festival.

Jonida Maliqi është gjithashtu e njohur për portretizimin e Zhulietës në versionin shqiptar të muzikalit të njohur Romeo dhe Zhulieta, së bashku me Alban Skënderaj. Ajo ishte prezantuese në sezonin e katërt të “Dancing with the Stars Albania, gjithashtu ka qenë pjesë e jurisë në sezonin e pestë të “The Voice of Albania” në 2016.

Obie Kellz është një artist performues, këngëtar dhe kantautor. Muzika e Obie Kellz është një rrugëtim i përvojave të jetuara, sfidave të jetës dhe rrugës gjarpëruese të përshkuar duke ndjekur ëndrrën e tij. Këngëtari, kompozitori dhe mentori i zgjuar i rrugës shkruan për respektin, dashurinë, tejkalimin e gjasave dhe ndërtimin e të ardhmes suaj. Një vendas i Xhamajkës me vendbanim tani në Toronto, perspektiva e tij për jetën i jep artistit të tij një shpirt, një avantazh, një realitet që rezonon thellë me përvojat e të tjerëve. Dashuria e Obie Kellz për muzikën buron nga edukimi i tij në kishë, ku filloi të eksploronte aftësitë e tij vokale teksa ishte ende i ri, por ai ishte gjithashtu i tërhequr nga lloje të ndryshme të muzikës si muzika reggae dhe soul. Muzika e Obie kap emocionet njerëzore në një mënyrë krijuese përmes bashkëpunimit dhe përvojave të kulturave të ndryshme.