menu

Vesa Smolica

#Bio

Vesa Smolica është një këngëtare, e cila është shndërruar tepëe e suksesshme së fundmi në tregun muzikor shqiptar. Ajo ka qënë pjesëmarrëse në talent-shoë “Gjeniu i vogël”, edicioni i dytë. Në natën e fundit përballën në garën e fundit Glenis Dume e Vesa Smolicën nga Gjakova. Trofeu i gjeniut i shkoi Glenis Dumes për vokalin e jashtëzakonshëm, ndërsa Vesa Smolica u bë protagoniste e mjaft çmimeve të tjera sidomos për cilesitë e vërteta interpretative dhe repertorin e gjerë muzikor si çmimi I Tv Klan, çmimi i publikut, çmimi Promotor, çmimi i Finalistet dhe çmimi i vendit te dytë. Me pas merr pjesë në Këngët e Shekullit dhe në shumë aktivitete të tjera muzikore si muzikë live me grupe dhe në vende të ndryshme.

Vesa është gjithashtu një pjesëmarrëse e “The Voice of Albania 3” por ajo nuk ka munguar me këngët e saj në “Top Fest 9”.

Ne vitin 2017, Vesa Smolica ka prezantuar së fundmi Kosovën në festivalin “Neë Music” të mbajtur në Bullgari. Në këtë festival morën pjesë plot 100 konkurrentë të rinj nga të trevat e ndryshme, ndërsa Smolica ishte ajo e cila u kurorëzua me çmimin e parë.