menu

Lyrical Son

#Bio

Festim Arifi, i njohur më mirë me emrin Lyrical Son, është një këngëtar dhe tekstshkrues i njohur shqiptar. Ai ka lindur më 28 Janar 1984 në kryeqytetin e Kosovës, Prishtinë. Përveçse një këngëtar i talentuar, Lyrical Son është dhe një autor tekstesh i shkëlqyer, insprimin e të cilave i merr nga jeta e përditshme.

Profesori i Anglishtes në shkollën fillore i shkroi në fletore komentin: “Nice Lyrics, Festim” dhe ketu lindi ideja e emrit “Lyrical Son” që do e përfaqësonte artistin në muzikë.

Eksperienca e parë në muzike vjen në vitin 1993 me këngën “Pappa was a rollin stone (rap version)” bashkë me shoket e fillores. Por në vitin 1997, Lyrical Son fillon të shkruajë tekstet e para “rap” dhe inçizimi i parë profesional erdhi mbas luftës në vitin 1999 me grupin “Gjurma e Nates”.

Karriera “solo” e Festimit nis prej vitit 2005 me Gramafon Ent. me të cilët Lyrical Son njihet prej fëmijërisë. Deri tani, Lyrical Son numëron shumë projekte të suksesshme në karrierën e tij, ku duket se pika e tij më e fortë janë bashkëpunimet.