menu

Soni Malaj

#Bio

Soni Malaj është një këngëtare shqiptare. Emri i vertetë është Sonja Malaj. Fëmijërinë, deri në moshën 9-vjeçare e kaloi në Tropojë. Më pas familja u transferua në Tiranë ku Soni do të vazhdonte karrierën e nisur që në Tropojë si këngëtare.

Soni zbuloi pasionin e saj për muzikën që në vogëli, duke u berë kështu pjesë e festivaleve për fëmijë në Tropojë, duke u vlerësuar dhe me çmime të para dhe të dyta. Në moshën 14 vjecare, Soni bën një audicion pranë një studioje muzikore me qëllimin për t’u bërë këngëtare. Zëri i saj “black soul” edhe pse në një moshë fare të re, bie menjëherë në vesh të profesionistëve, të cilët vendosin të kultivojnë më tej talentin e saj.

Soni Malaj ka qënë pjesë e grupit “Spirit Voice” deri në vitin 2000. Më pas ajo nisi karrierën solistike, duke korrur një sukses të madh në skenën e muzikës.