menu

Besa Kokëdhima

#Bio

Besa Kokëdhima është një nga artistet shqiptare më të suksesshme të dekadës së fundit shquhet për zërin e saj të veçantë. Me performancat e saj emocionuese konsiderohet, si një nga artistet më inovative në skenën tonë muzikore. Është një profesioniste e vendosur, e cila kërkon maksimumin gjatë realizimeve të saj. Ajo është një ndër artistet më të vlerësuara me çmime në fushën e muzikës. Kujdesi i saj ndaj detajeve e përmirëson edhe më tepër punën që ajo bën, si këngëtare. Por dëshira e saj më e madhe është që t’i transmetojë emocione publikut të saj, duke mos menduar vetëm për suksesin personal. Besa ka qënë  një nga trajneret e edicionit të 6-të të “The Voice of Albania”.

Jeta, muzika dhe arritjet
Besa Kokëdhima ka lindur Qeparo, Himarë. Ajo kaloi disa vite të fëmijërisë në Qeparo me gjyshen e saj, ndërsa adoleshencën në Fier, ku familja e saj ka jetuar në atë periudhë. Atje ishte e përfshirë vazhdimisht në aktivitete muzikore shkollore si këngëtare, ku spikati për talentin e saj muzikor. Besa u vlerësua për ngjyrën dhe tonin e veçantë të zërit të saj.

Në moshën 15-vjeçare, ajo u shpërngul në Mbretërinë e Bashkuar për të ndjekur shkollën e mesme. Kur ishte 17 vjeçe pati sukses në konkursin ndërkombëtar të talenteve në Mbretërinë e Bashkuar, ku konkurroi si pianiste dhe më vonë edhe si këngëtare. Ajo pati mbështetje nga mësuesi i pianos, i cili i entuziazmuar nga zëri i saj e prezantoi atë përpara shfaqjes.
Pavarësisht largësisë, në vitin 2002 ajo u kthye në Shqipëri dhe një vit më vonë bëri debutimin e saj në muzikë me bashkëpunimin me grupin Produkt 28, “Me Beso”.