Grupi FanFara Tirana dhe Bjorni Linza, janë artistët më të rinj që i bashkohen këtë javë ”The Top List”. Le të njihemi pak më shumë me ta…

Bjorni Linza është ndër artistët më të rinj të tregut muzikor shqiptar. Ai u prezantua me këngën e tij të parë, “Malet lëvizën”, dhe menjëherë hyri në “The Top List”. Kjo këngë, ndryshe nga projektet e tjera muzikore, është i zhanrit gospel, këngë kishtare. “Malet lëvizën”, Bjorni ia ka dedikuar burimit të jetës, Zotit. Por emri i tij nuk është tërësisht i panjohur në botën e artit. Bjorni ka qenë gjithashtu një nga skenaristët e filmit shqiptar “Red Lines”.

Fanfara Tirana është padyshim një nga grupet më argëtuese të tunxhit që vjen nga Ballkani. I formuar në vitin 2002 nga një grup miqsh nga banda e Ushtrisë Shqiptare, të cilët vendosën, me mendje të lehtë, se ia vlente të formohej një grup i tillë, vetëm për të parë se çfarë mund të ndodhte. Ata kanë kontaktuar me këngëtarin veteran Hysni Zela dhe e kanë bindur që të dalë nga pensioni dhe t’u bashkohet, e aty ka nisur argëtimi serioz. Duke marrë përrallat e nderuara të kohës së heronjve dhe të dashuruarve, që janë shtylla kurrizore e traditës shqiptare dhe duke i futur ato me ritmet pompuese të stileve më të mira ballkanike të tunxhit, ata kanë krijuar diçka vërtet novatore, por krejtësisht përfaqësuese. Pas titullarëve në festivalet më të mëdha të Evropës si Roskilde, Sziget, WOMAD … të përzgjedhur në WOMEX 2007 dhe 2013, TOP 20 në World Music Charts Europe me albumin e tyre të parë, TOP Of The World për Revistën Songlines 2007 dhe shumë qëllime të tjera, ishte koha për një album të ri, projekti i tyre i ri, “KABATRONICS”. Albumi i tyre i fundit, i publikuar nga Piranha, “Dasma Shqiptare – një shpërthim tunxhi” ngjiti gjithnjë e më lart Listat Botërore të Muzikës në Evropë për muaj të tërë.