menu

Albu

#Bio

ALBU ka lindur në vitin 1997 në një qytet të vogël gjerman të quajtur “Lübbecke”, por pjesën më të madhe të fëmijërisë e kaloi në Kosovë. Për arsye personale familja e saj u transferua atje kur ajo ishte 3 vjeçe dhe së bashku me dy motrat e saj qëndruan atje derisa ALBU u mbush 11 vjeçe. Më pas ata u kthyen sërish në Gjermani. Këngëtarja nuk di të luajë vetëm me zërin e saj por edhe me publikun. Veshjet që bien në sy kombinohen me lëvizje intensive. Pasioni i saj për kërcimin filloi që në moshën 15-vjeçare. Për vite me radhë ajo ushtrohej dita-ditës dhe performonte kudo që mundej. Një ditë Oster, një producent belg i njohur për produksionet e tij të artistëve të mëdhenj evropianë e veçanërisht ballkanas, pa rastësisht ALBU në Instagram. Ai pa një potencial të madh tek ajo dhe e ftoi atë në studion e tij për të bërë këngë që do të shndërroheshin shumë shpejt në hite. Këngë të cilat do të ‘shkundnin’ turmën.