menu

Dardan

#Bio

Dardan u lind në Shtutgart në 1997-të dhe u rrit si djalë i refugjatëve shqiptarë. Në fëmijërinë e tij dhe në rini, ai jetoi së bashku me prindërit dhe vëllain e tij në një ndërtesë të lartë në Zuffenhausen.

Një djalë shumë emocional në shkollë, i cili shpesh quhej një dele e zezë dhe notat e tij ishin të mira. Në fëmijërinë e tij ai luajti futboll shumë kohë në klub dhe më vonë ai filloi të shkonte në një shkollë boksi. Pas 2 vjetësh, ai u largua për shkak se nuk kishte më dëshirë të trajnohej. Pas kësaj,  ai u përball me disa  probleme të tjera të tilla si akuzat e policisë, përjashtimet shkollore.

Vëllai i tij pëlqente shumë hip-hop, veçanërisht atë të vendeve të huaja si Britania e Madhe. Ai i sugjeroi Dardanit të merrej me rrymën “Grime”, një stil muzike me origjinë nga Anglia, e cila sot e karakterizon atë në muzikën e tij. Artistët, si Skepta, JME, Stormzy e frymëzojnë atë më shumë.

Shumë shpejt ai ai nisi të mësonte rap përmes seancave të natës në dhomën e tij ose me djemtë e tij, një teknikë të fortë rap. Ai ishte i fiksuar tek përmbajtja dhe vibe, një nga elementët më të rëndësishëm për t’u bërë një artist i mirë.

Freestyles në park ishin standarde për atë dhe djemtë e tij, të cilët zakonisht gjithashtu luajtën së bashku. Ata morën talentin e tij për stile të lira dhe zbavitje të papritura. Njëri i sugjeroi një betejë në të cilën ai gjithashtu mori pjesë drejtpërsëdrejti dhe arriti gjithashtu në finale.

Në pranverën e vitit 2017, u bë debutimi i tij i parë muzikor “HALLO DEUTSCHRAP”. Një album individual i ndryshëm, i cili duhet të shfaqet si një mixtape me “beats” të tjera, falas në rrjet. Meqë pjesët e videos dolën më mirë se sa menduan dhe duke qënë se Dardani ka krijuar fansat e tij, të vërtetë, ai dhe menaxheri i tij vendosën të ri-regjistrojnë të gjitha këngët, duke i vendosur në një disk për t’i shitur.