menu

Vin Veli

#Bio

Artvin Veli, i cili njihet me emrin e artit si Vin Veli, ka lindur më 14 korrik 1986 në Tiranë. Ai është diplomuar në Akademinë e Arteve të Bukura, profili Trombone. Përvec studimeve, ai ka luajtur në shumë klube nate si DJ. Ai ka nisur të luajë si Dj në moshën 15-vjecare në Radio Planet, një stacion lokal radiofonik në Tiranë.

Pas tre vitesh eksperiencë në stacionin radiofonik, fokusi i tij ishte të luante në klubet më të mira në Tiranë. Momentalisht ai punon në një studio produksioni, i cili prodhon bootlegs mash-ups and remixes. Tashmë Vin Veli zotëron produksionin e tij dhe e përcjell atë në web, Beatport etj.

Derimë tani, Vin Veli numëron disa projekte muzikore në karrierën e tij, jehona e të cilave i ka kaluar kufijtë shqiptarë.  “Miles Away” është një produksion muzikor, i cili ka rezultuar tepër i pëlqyer në vendet e lindjes por edhe në Turqi, madje versini remix i saj është blerë nga një shtëpi diskografike turke, “NETD music”.