menu

bystandr

#Bio

Grupi bystandr është themeluar në Ferizaj në vitin 2015-të nga 4 muzikantë fillimisht. Fatos Shabani, Kushtrim Shemsedini, Shkumbin Avdiu dhe Luan Rexhepi. Mirëpo gjatë rrugës Bimi dhe Luani morën rrugën e migrimit dhe kështu mbetëm vetëm ne të dy. Fatosi është arkitekt me profesion ndërsa Kushtrimi zjarrfikës. Muzikën e kemi hobi dhe me muzikë merremi që nga fëmijëria, mirëpo paralelisht me sferat tjera të jetes (familja, studimet, puna). Në muzikë kemi qëndruar si bystanders, performo por mos krijo, deria vendosëm të mblidhemi dhe të krijojme muzikë dhe emri i grupit ka lindur nga ky status i joni paraprak në muzikë.