menu

Vlashent Sata

#Bio

Vlashent Sata, i lindur më 1983 në Tiranë, është një këngëtar, tekstshkrues dhe kompozitor shqiptaro-francez.

Ai e filloi karrierën në moshë të re me këndim, duke u ngjitur në skenë në moshën 5 vjeç. I nxitur nga i ati, Loro Sata, një muzikolog dhe këngëtar tenor lirik, në moshën 6 vjeç Vlashenti fillon piano. Në vitin 2002, ai shkon në Francë për të vazhduar studimet e pianos dhe përfundon të gjitha ciklet e konservatorëve, së pari në Bordo, pastaj në Paris.