menu

Soolking

#Bio

Soolking, emri i vërtetë i të cilit është Abderraouf Derradji, është një reper, këngëtar dhe kërcimtar algjerian. Filllimisht ai njihej në fushën e artit me emrin MC Sool, por në 2013-ën, ai vendosi emrin e ri atrtistik, të cilin e mban edhe sot.

Soolking nisi të merrej me muzikë që në moshë të re dhe ka qënë pjesë e një grupi rroku, në të cilin këndonte dhe kërcente. Ai u zhvendos në Francë në vitin 2008-të por u rikthye sërish në Algjeri, për të mësuar më shumë rreth rap-it algjerian. Në 20014-ën ai u kthye sërish në Francë dhe që prej vitit 2016-të ka nisur karrierën “solo”.

Soolking është fitues i disa çmimeve në Francë, ku këngët e tij “Guerilla” dhe “Dalida” kanë marrë medalje plantium.