menu

Irkenc Hyka

#Bio

Irkenc Hyka është një këngëtar dhe kompozitor i dashur për publikun shqiptar. Irkenci ka filluar të merret me muzikë që në moshën 17-vjeçare. Edhe pse ka kënduar nëpër festivale të ndryshme kur ishte fëmijë, Irkenci e ndërpreu për pak kohë këndimin, duke iu dedikuar vetëm prodhimit të këngëve për artistë të njohur shqiptarë.

Irkenci ka studiuar në “Liceun Artistik” për kanto dhe më pas në “Akademinë e Arteve”. Kohët e funsit, Irkenci është tepër aktiv në muzikë, duke sjellë bashkëpunime me artistë të famshëm por edhe këngë “solo” të cilat kanë rezultuar tepër të suksesshme.