menu

Eltina Minarolli

#Bio

Eltina Minarolli është këngëtare dhe autore këngësh e njohur. Periudha e studimeve 4-vjecare në Liceun Artistik “Tefta Tashko” ne profilin klasik, ka qenë një ndër periudhat më të bukura sikurse janë përgjithësisht. Ishte periudha që e njohu për herë të parë me skenen dhe publikun.

Më pas pranohet në “Akademin e Arteve te Bukura’ per Kanto, duke pas parasysh konkurrencën mjaft të madhe që ka ekzistuar aty.

Nje sere koncertesh klasike dhe jo vetem në Itali koncerti “Donne”, greqi “Balkan concert”, Zvicer “Muzikantët e rinj nëpër botë”, Amerike në disa koncerte të ndryshme moderne pa lënë menjanë performancat e saj ketu në Shqipëri jane pjese e aktiviteteve shkollore qe e shoqeruan.

Eksperienca si back vokaliste ne zhanrin modern e ka mësuar shumë duke qenë se ka pasur fatin të bashkepunoj me profesionistë të vërtetë si Alban Skenderaj dhe ndër zërat më të mirë që ka Shqiperia sot si Vikena Kamenica, Alma Bektashi, Sidrit Bejleri, motrat Libohova, Aleksander Gjoka, Redon Makashi, dhe shumë e shumë këngëtarë të tjerë dhe në njëfare mënyre e ekspozoi ndaj mediave dhe kompozitorëve si një profesioniste të ciles mund t’i besonin projektet e tyre.
Kështu më pas erdhen ofertat për këngë të ndryshme, për pjesemarrje në aktivitete të tilla si “Kenget e Shekullit”, emision “Vone ne TVA” ku ajo ishte kengetarja e emisionit, Musical, e këtu po permendim “Shekuj ne Broadway”, “Fantazma e Operes” bashkepunime këto midis këngëtarëve dhe balerineve më në zë të Shqipërisë dhe ata Amerikanë.

Më pas merr ftesë të performoje LIVE në “Select Unplugged” një emision ky i Top Channel. Pasohet me turin koncertor nëpër qytete të ndryshme të Shqiperisë me këngëtarë të njohur dhe jo, një koncert tek i cili behej thirrje “Kundër Korrupsionit”.