menu

Alandy

#Bio

Duke u rritur në Botosani, Rumani, Andrei (Alandy) ishte gjithmonë i rrethuar nga forma të ndryshme të muzikës. Që në moshën 8 vjeç ai ndoqi shkollën e arteve ku mësoi aktrim, aëndim, vallëzim dhe instrumente të ndryshme, që të gjitha ndikuan në zhvillimin e tij si këngëtar dhe producent. Ai mori pjesë në kompeticione të ndryshme dhe fitoi çmime, si dhe ndoqi festivale të ndryshme muzikore dhe teatrale.

Në vitin 2008 ai udhëtoi për në Londër për të çuar studimet e tij në një nivel tjetër duke ndjekur Institutit SAE për Inxhinieri Audio dhe Rezultat i Filmit. Ai theu barrierat ndërkombëtare me një grup të quajtur “Deep system” në vitin 2009. Më vonë ai filloi të bëjë turne në të gjithë Rumaninë dhe Evropën me hitin e tyre, “Mr Dj”, nga albumi debutues, “Deep System, The Dance Machine”.

Alandy krijoi një shtëpi diskografike, “Japs Records”, së bashku me pjesëtarët e grupit dhe menaxherin e tyre në atë kohë, Ionut Bejinariu, ku përshinë artistë të shumtë si Otilia Bilionera, Da Fleiva, Jayoh dhe shumë të tjerë. Pasi realizoi disa projekte me këtë studio, prodhimi dhe performanca ishin qëllimi i tij kryesor, ai filloi të shfaqte talentin e tij në vende të ndryshme në të gjithë Evropën, duke luajtur në koncerte të shumta dhe duke u siguruar që emri dhe muzika e tij të dëgjoheshin nga sa më shumë njerëz. Artisti u shqua shpejt për stilin unik në rrymat Dance, Pop, R&B, DanceHall dhe Reggae dhe popullariteti i tij filloi të rritet.

Por megjithëse emri i tij po vazhdonte të rritej në Rumani dhe Evropë, nuk ishte ai vendi që ai ishte i destinuar të qëndronte. Në vend të kësaj, Andrei, apo Alandy, krijoi një lidhje me Shqipërinë, ku krijoi një tjetër label muzikor, “DmB Production”.  Këtu ambiciet e tij muzikore vazhduan të rriten, të ndihmuara nga tingujt e muzikës tradicionale që ai gjeti përreth tij. Pasi kuptoi që projektet e tij kanë tërhequr vëmendjen e artistëve kryesorë në Shqipëri dhe Kosovë, ai më vonë filloi të punojë me “Max Production”, ku dhe bëri shumë hite me mbi 800 milion shikime në “Youtube” dhe platforma të tjera muzikore.